Forvarm ovnen til 160°C på varmluft. Alt blandes godt (først det tørre, så det våte), og smøres TYNT med en fuktig slikkepott utover ca. 3 stekeplater med bakepapir. Pensle gjerne med vann, og strø over enda flere frø til slutt om du ønsker. Sett inn alle stekeplatene i ovnen samtidig og stek først i 10 minutter.

Bruk et pizzahjul eller en skarp kniv, og rut opp hver plate til 16 (+) knekkebrød. Stek videre i 30 minutter. Husk å bytte om litt på platene innimellom, så alt blir jevnt stekt.

Stek så i minst 20 minutter til slutt(varierer fra ovn til ovn) med ovnsdøren litt på gløtt slik at fukten får slippe ut og knekkebrødene tørker skikkelig. De er ferdig når de er knasende sprø.

Når knekkebrødene er avkjølt, oppbevarer du dem i en fin kakeboks. De skal være tynne og skikkelig sprø. Veldig sunt og fabelaktig godt.


TIPS!

Juicer du? Da må du ikke kaste fibrene som blir igjen i maskinen! Spar på pulpen, frys ned om nødvendig, og bland inn i knekkebrøddeigen. Fiberrikt, sunt og bærekraftig.

Tid: 60 minutter +
Vanskelighetsgrad: Lett
Porsjon: 3 langpanner (48 + knekkebrød)


3 dl grov rug
3 dl havregryn
2 dl solsikkefrø
2 dl gresskarkjernefrø
1 dl sesamfrø
1 dl linfrø
1 ts salt
7 dl vann
1/2 dl god olivenolje