1. Kok potet i godt saltet vann til de er møre. Koketiden var- ierer etter størrelse på poteten – ca. 25 minutter. Bruk en skarp kniv til å sjekke, når poteten sklir lett av knivbladet er de klare. Husk også at potet kun skal småkoke, koker de for mye risikerer de å sprekke.

    Lag brun saus:

  2. Kok opp vann og tilsett buljongterning slik at du får 5 dl ferdig kraft. Smelt smør, visp inn melet og la det frese til det er godt brunet. Visp med jevne mellomrom slik at det ikke svir seg. Spe med litt og litt kraft mens du visper til du har en jevn brun saus og la det småkoke i 10 minutter. Tilsett deretter kjøttkakene, skru ned varmen og la de trekke til de er gjennomvarme.

  3. Skjær ut den harde stilken på kålen og del i båter. Kok kålen i godt saltet vann i ca. 5-7 minutter til den er mør. Sil av vannet og la kålen renne godt av seg i et dørslag.

  4. Server kjøttkaker i brun saus med kål, poteter og rørte tyttebær.

Middagstips

Gjør som bestemor ville gjort - lag kålstuing! Oppskriften finner du her.

Tid: 30-40 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1 pk kjøttkaker
700 g potet
1⁄2 kål
1 boks rørte tyttebær

Brun saus
2 ss smør*
2 ss glutenfritt mel*
5 dl oksebuljong*


*Fra kjøkkenskapet
**Kan sløyfes


Vi har testet våre glutenfrie oppskrifter med jyttemel, bokhvetemel og kikertmel. Alt fungerer like fint, så bruk det melet du har i ditt kjøkkenskap som kan erstatte hvetemel.