Rør tyttebær med sukker, bruk en skje og mos bærene litt. 

Sett på to store kjeler med vann, en til potetene og en med salt til kålen.  

Tøm posen med kjøttkaker og saus i en kjele. Varm på svak varme til kjøttkakene er gjennomvarme. Spe med litt vann dersom sausen er for tykk.

Legg i hele posen med sous vide potet i det kokende vannet. La potetene småkoke i 10 minutter.

Skjær ut den harde stilken på kålen og del i båter. Kok i det saltede vannet i 5-7 minutter til den er mør. Sil av vannet og la kålen renne godt av seg i et dørsalg før servering. 

Server kjøttkaker i brun saus med kål, poteter og rørte tyttebær.


Middagstips

Gjør som bestemor ville gjort - lag kålstuing! Oppskriften finner du her.

Lag brun saus selv, se oppskrift her. Erstatt evt. glutenfritt mel med hvetemel. 

Tid: 30-40 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1 boks tyttebær
2 ss sukker K

1 pk kjøttkaker med saus
1 pk sous vide potet
½ kål, båter

salt & pepper K


*Fra kjøkkenskapet
**Kan sløyfes