Skjær ut den harde stilken på kålen og del i båter. Kok i lettsaltet vann til den er mør. Sil av vannet og la kålen renne godt av seg i et dørslag. 

Mens kålen koker
Smelt smør i en stor kjele. Rør inn melet til det er glatt. Spe med litt og litt melk mens du visper til en fin, glatt saus. Smak til med salt, pepper og muskat. 

Gi den hvite sausen et oppkok og tilsett kålen. La sausen småkoke i 3 minutter.  

Kok opp en stor kjele med vann. Skru ned varmen og legg i hele posen med sous vide potet. La potetene småkoke i 10 minutter. 

Tøm posen med kjøttkaker og saus i en kjele. Varm på svak varme til kjøttkakene er gjennomvarme. Spe med litt vann dersom sausen er for tykk. 

Server kjøttkaker i brun saus med stuet kål, poteter og rørte tyttebær.


Middagstips

Lag brun saus selv, se oppskrift her. Erstatt evt. glutenfritt mel med hvetemel. 

Tid: 40 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


½ kål, båter
30 g smørK
30 g hvetemelK
4 dl melk
malt muskat/revet muskatK 

1 pk kjøttkaker med saus
1 pk sous vide potet

salt & pepperK
1 boks rørte tyttebær


K = Fra kjøkkenskapet


Se glutenfri oppskrift her!