Kok potet i lettsaltet vann i ca. 20 minutter. Koketiden vil variere ut fra størrelsen på potetene.

Kutt kål og kok i lettsaltet vann til den er mør. Mindre biter gir kortere koketid. Sil av vannet og la kålen renne godt av seg i et dørslag.

Smelt 2 ss smør og rør inn 2 ss hvetemel. Spe med 4 dl melk under omrøring. Smak til med salt, pepper og muskat. La sausen få et oppkok og tilsett kålen.

Smelt 2 ss smør og tilsett 2 ss mel. La det brune seg godt i kjelen, men rør godt slik at det ikke svir seg. Spe med 5 dl oksekraft og la sausen koke i 10 minutter.

Tilsett kjøttkakene i den brune sausen og la de trekke til de er varme.

Server kjøttkakene med kokte poteter, stuet kål og gjerne litt finhakket persille.

Tips:
Denne gode gamle klassikeren smaker herlig sammen med litt tyttebærsyltetøy!

Tid: 45 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1 pk kjøttkaker
700 gram potet (skrelt)

3/4 kål (i biter)
2 ss hvetemel*
2 ss smør*
4 dl melk
1 klype muskat*

2 ss smør*
2 ss hvetemel*
5 dl oksebuljong*

½ pt persille (finhakket)

*Fra kjøkkenskapet

For glutenfri, erstatt hvetemel med jyttemel eller annet glutenfritt mel.