1. Kok opp en stor kjele med vann. Legg posen med sous vide poteter i vannet og la de varmes inni posen mens du lager resten av maten.

  2. Kok opp vann, hell over i et målebeger og rør ut buljongterning til en kraft. Tilsett fløten i kraften.

  3. Smelt smør i en kjele. Tilsett mel og la det frese mens du rører med en visp til det er brunt. Spe med litt og litt kraft mens du visper til en lysebrun saus uten klumper. Tilsett laurbærblad og la det småkoke i 3 minutter. Smak til med salt, pepper og bal- samicoeddik. Sausen brenner seg lett så pass på å røre med jevne mellomrom.

    Mens sausen koker:

  4. Kutt gulrot og brokkoli som beskrevet. Kok opp en liten kjele med et par cm vann i bun- nen. Tilsett grønnsakene og damp under lokk i 4-7 minutter. Antall minutter bestemmer du etter hvor møre du liker grønnsakene selv. Hell av vannet og dryss over litt salt, pepper og litt smør eller olivenolje.

    Mens grønnsaker damper:

  5. Tilsett kjøttbollene i sausen og la de trekke til de er varme.

  6. Hell av vannet på potetene, klipp hull på posen og hell potene ut i kjelen.

  7. Server kjøttboller i fløtesaus med potet og dampede grønnsaker.

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


50 g smør*
30 g hvetemel*
2 dl vann + 3 dl fløte
1⁄2 terning oksebuljong*
2 laurbærblad* (kan sløyfes)
1 ts balsamicoeddik*
1 pk kjøttboller

1 pk sousvide potet
1 brokkoli, buketter
300 g gulrot, skivet

salt og pepper*
smør eller olje*