Sett ovnen på 200°C.

Kok potetene i godt saltet vann i ca. 5 minutter. Sil av vannet og legg potetene i en langpanne med litt smør eller olje. La det bake i ovnen i 10–15 minutter, til det begynner å ta farge.

Bland sammen ingrediensene til kjøttbollene og trill til boller. 

Smelt smør i en kjele. Tilsett mel og la det frese mens du rører med en visp til det er brunt. Spe med melk, vann og en buljongterning. La sausen småkoke under omrøring i ca. 3 minutter. Smak til med salt, pepper og balsamico. Sausen brenner seg lett så pass på å røre med jevne mellomrom.

Når poteten begynner å ta farge, legg på kjøttbollene og stek videre i 5 - 7 minutter.

Kok gulrøtter i ca. 4 minutter i saltet vann.

Server kjøttbollene med potet, gulrot, saus og hakket persille

Tid: 35 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


700 g potet, ternet
1-2 ss smør eller oljeK

kjøttboller
1 pk kjøttdeig
3 drag med pepperkvernen
1/3 Grana Padana ost,
finrevet
½ dl melk
1 ts oreganoK
½ ts saltK

brun saus
40 g smørK
40 g melK
3 dl melk
3 dl vann
1 kjøttbuljongterning
½ ss balsamicoKK

3 gulrot, skrelt og kuttet i staver
½ persille, hakket
salt & pepperK


K = Fra kjøkkenskapet