Varm ovnen til 180°C.

Kjøttboller
Bland sammen ingrediensene til kjøttbollene og smak til med salt og pepper. Farsen trenger ikke røres noe mer enn at ingrediensene er blandet godt sammen. La farsen hvile i ca. 5 minutter.

Trill kjøttboller og legg på en tallerken som er penslet med litt olje.  

Varm en panne på høy varme med litt olje (og gjerne litt smør). Stek kjøttbollene til de har en fin stekeskorpe. Stek kjøttbollene ferdig i ovnen –ca. 5–10 minutter, avhengig av hvor store de er.

Lag couscous etter anvisning på pakken.

Couscoussalat
Kutt ingrediensene til couscoussalaten og bland alt sammen. Smak til med olivenolje, salt og pepper. 

Agurkyoghurt
Riv den andre halvparten av agurken. og rør sammen med yoghurt, smak til med salt og pepper. 

Server kjøttboller med couscoussalaten og agurkyoghurten. 

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


Kjøttboller
1 pk kvernet storfekjøtt
1 egg
1 pk brødkrumme
1 ts oreganoK
4 ss melkK

Couscoussalat
1 pk couscous
1 paprika, ternet
½ agurk, ternet
2 tomat, ternet
½ bunt persille, grovhakket
2 ss olivenoljeK

Agurkyoghurt
½ agurk, revet
½ beger Rørosyoghurt

salt & pepperK


K = Fra kjøkkenskapet