Kok risen etter anvisning på pakken.

Varm en stekepanne eller wokpanne med litt olje og stek alle grønnsakene (utenom erter og reddik) på litt over middels varme til de begynner å bli myke, men fortsatt er sprø. Tilsett ris og ertene - fjern pannen fra varmen og rør godt rundt.

Tilsett soyasaus, salt og pepper etter smak. Høvle over reddik rett før servering.

 

Middagstips

Har du litt fishsauce og sesamolje stående i kjøkkenskapet? Smak til før du serverer! 

Vår beste venn på kjøkkenet er mandolinjernet. I denne oppskriften bruker vi den til å høvle syltynne skiver reddik. Har du ikke mandolinjern, kutt i så tynne skiver du klarer. Pass på fingrene!

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


3 dl ris
2 fedd hvitløk, finhakket/revet (kan sløyfes)
1 løk, i båter
1 paprika gul, strimlet
1 paprika rød, strimlet
1⁄2 chili, uten frø, finhakket
1 bit ingefær, finhakket/revet
1 pak choi, i grove biter
200 g gulrot, 1⁄2 cm skiver
150 g grønne erter
1⁄2 bunt reddik, i tynne skiver
soyasaus*
salt og pepper*

 

 

*Fra kjøkkenskapet