1. Varm ovnen til 220°C.

  2. Legg potetbåter i en ildfast form med litt olje, salt og pepper. Bak i ovnen i 25-30 minutter til de er gylne i kantene.

  3. Legg posen med kjaker under rennende varm vann fra springen slik at kraften smelter. Ha kraften og kjakene over i en liten kjele. Varm opp kjaken til den er lunken, men ikke varmere enn at du klarer å ta i den. Riv kjaken i biter med fingrene og legg tilbake i kraften. Varm kjaken opp i kraften.

  4. Smak til yoghurten med salt, pepper, en klype sukker og litt sitronsaft.

  5. Varm brødene i ovnen et par minutter og kutt grønnsakene som skal serveres til burgeren.

  6. Løft svinekjakene ut av kraften og vend i litt bbq saus hvis du har.

  7. Anrett svinekjake på burgerbrød med salat, agurk, tomat, rødløk og litt yoghurtdressing – eller ha alt i forskjellige skåler, sett direkte på bordet og la alle sette sammen sin egen burger. Server burgerne med potetbåter.

Middagstips

Potetbåter blir ekstra gode med 1-2 ts tørket timian eller oregano.

Har du urterester som gressløk, persille, basilikum eller timian? Finhakk og tilsett i yoghurtdressingen.

Tid: 30-40 min
Antall personer: 4

1 pk svinekjaker
bbq-saus**

4 burgerbrød

1⁄2 salat, vasket og revet
1⁄2 agurk, skivet
2 tomater, skivet
1⁄2 rødløk, skivet

1⁄2 Rørosyoghurt
en klype sukker*
1⁄4 sitron*


*fra kjøkkenskapet
**kan sløyfes