Varm ovnen til 180°C. 

Kok ternet selleri og potet i vann uten salt til det er mørt. 

Kok quinoa etter anvisning på pakken. 

Kutt resten av grønnsakene som beskrevet på siden. 

Kidneybønne- & quinoakaker
Varm en panne med litt olje. Stek sjalottløk, stangselleri, hvitløk, paprikapulver og spisskummen til det er blankt. 

Tilsett de stekte grønnsakene sammen med kidneybønner og egg i en kjøkkenmaskin, og kjør sammen. Vi liker at den er litt chunky, men kjør den så fin du foretrekker. Vend inn kokt quinoa, mel, salt og pepper.

Varm en stor stekepanne med litt olje på litt over middels varme. Øs opp farsen på størrelse med små pannekaker. Stek i 3 minutter på hver side til de er gylne. Legg i en ildfast form og stek ferdig i ovnen, ca. 5 minutter. 

Legg cherrytomatene i en ildfast form med litt olivenolje, salt og pepper. Bak i ovnen til de sprekker.

Varm den samme stekepannen du brukte til kakene med litt smør på middels varme. Stek løk til den har falt sammen, dryss over litt sukker og la løken karamelliseres. Smak til med salt og pepper, og vend inn persille. 

Sil av vannet på selleri- og poteten. Tilsett melk, smør og mos til puré. Smak til med salt og pepper.

Server kakene med selleripuré, bakte cherrytomater og stekt løk.

Tid: 40–50  minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


500 g sellerirot
200 g potet
½ dl melkK
2 ss smørK

Kidneybønne- & quinoakaker
½ pk quinoa
1 sjalottløk, hakket
1 stilk stangselleri, hakket
1 fedd hvitløk, hakket
1 ts spisskummenK
1 ts paprikapulverK
1 boks kidneybønner, skylt/silt
1 egg
30 g kikertsmel/hvetemelK

1 pk cherrytomat
1 løk, skivet
½ potte persille, hakket
1 ts sukkerK
smørK

stekeoljeK
salt & pepperK


K = fra kjøkkenskapet