Om høsten så fylles skogen med gull. Over hele landet. Kantarell trives best når det er varmt og fuktig, gjerne der det er blandingsskog, ikke for høyt gress - så typisk langs en skogsvei eller skogsti. Hatten er traktformet og med en bølgete rand på de godt voksne soppene. Mange kvier ser seg for å plukke sopp fordi det er mange sopper der ute som rett og slett er giftig. Så plukk gjerne med en som er godt kjent med sopp. Eller et par gode tips til å hjelpe deg på veien er å kjøpe en oppdatert soppbok, og lær deg å kjenne de trygge sortene aller først. Slik som kantarell. Men kjenner du ikke din sopp 100 %, la være og finn den heller i din grønsakshandler.


Slik gjør du:

Stek kantarellene i litt olje. Når det har fått litt farge, tilsett løk og smør og stek videre til løken er myk. Husk nå å krydre med salt og pepper (kantareller elsker salt og pepper!). Tilsett fløten og kok til blandingen har tyknet og blir rik og kremete.

Rist en brødskive i ovnen, i pannen med litt smør, eller i brødristeren.

Vend inn gressløk inn i den deilige kantarellmiksen og legg på toppen av den ristede brødskiven.

Tid: 15 min
Antall porsjoner 1-2


200 g kantarell, renset
1 dl fløte
½  stk løk, i tynne skiver
2 ss finkuttet gressløk
1 ss smør
salt & pepper

1 brødskive (gjerne surdeig)