1. Skjær ut den harde stilken på kålen og del i biter. Kok kålen i godt saltet vann i ca. 5-7 minutter, til den er mør.

  2. Mens kålen koker: Smelt 2 ss smør og visp inn 2 ss mel. Spe med litt og litt melk mens du fortsetter å vispe til du får en hvit saus. Smak til sausen med salt, pepper og litt muskat.

  3. Sil av vannet på kålen og la den renne godt av seg i et dørslag.

  4. Gi sausen et oppkok, tilsett den kokte kålen og la sausen putre i ca. 3 minut- ter slik at melsmaken forsvinner.



1⁄2 kål
2 ss smør
2 ss hvetemel
4 dl melk
malt eller revet muskat
salt & pepper


 For glutenfri - erstatt hvetemel med jyttemel eller annet glutenfritt mel. Vi har testet oppskriften med både jyttemel, kikertmel og bokhvetemel, alt fungerte like fint, så bruk det melet du har i ditt kjøkkenskap.