1. Kok ris etter anvisning på pakken.
     
  2. Varm en stor gryte med litt olje. Stek kjøttdeigen til den har fått farge. Tilsett krydderblandingen og stek et par minutter. Tilsett 1 dl vann og la det koke inn.
     
  3. Tilsett rødløk, hvitløk, chili, paprika, squash og stek til det er blankt. Tilsett tomatpuré og la det steke videre et par minutter.
     
  4. Tilsett kakao/sjokolade, tomatpassata, kikerter og sukker. La gryten koke i 15-20 minutter. Ønsker du litt mer dybde i gryten, tilsett en buljongterning.
     
  5. Server chili con kalkun med ris og klem over litt sitronsaft.

Middagstips

For en mer barnevennlig rett; dropp kakao, kaffe, chili og server kikerter ved siden av.

Tid: 30-40 minutter


1 pk kalkunkjøttdeig
1 beger krydderblanding
1 dl vann

1⁄2 rødløk, ternet
2 fedd hvitløk, finhakket**
1 chili, uten frø finhakket**
1⁄2 paprika, ternet
1 ss tomatpuré**
1 ts kakao eller en liten bit mørk sjokolade**
1 glass tomatpassata
1 boks kikerter, silt
1 ts sukker*
1 kyllingbuljongterning**

1 pk ris


*Fra kjøkkenskapet
**Kan sløyfes