Kaffe

Sammen med de lidenskapelige menneskene hos KAFFA i Oslo har vi tatt frem en serie med kaffe.

Robert og hans team har reist og valgt ut en lite knippe enkeltstående produsenter til denne serien.

I tillegg har vi laget et eget kaffefond som sørger for at det går 2 kroner ekstra til arbeiderne for hver solgte kaffepose. God smak med god samvittighet.

Vår kaffeserie er både tilgjengelig i utvalgte REMA 1000 butikker, og vår nettbutikk.


 

Kenya – hele bønner

– En fruktig kaffe med hint av skogsbær og kakao

Når regnsesongen begynner i oktober og den røde leirjorden langsomt mettes med vann, så modner kaffebærene plutselig raskt. På få uker fyller medlemmene i kooperativet Mugaya sin foredlingsstasjon med de dyprøde bærene. Etter to håndsorteringer så vaskes, fermenteres og vaskes kaffen igjen, før det tørkes på lange bord mellom hver regnskur. Det er leirjorden, de svale nettene og den utrolig nøysomme håndteringen som gjør denne kaffen helt spesiell. Den er frisk, intensiv og full av bærsmaker.

PRODUSENT Mugaya
DISTRIKT Kirinyaga
HØYDE 1550 m.o.h.
SORT SL28/SL34
FOREDLING Vasket
BRENNEGRAD Lysbrent


Costa Rica – hele bønner

– En leskende kaffe med hint av mandel og plomme

Mr Rudolfo Riveras gård ligger i de bratte skråningene i den berømte kaeregionen Tarrazu i Costa Rica. Der plukkes de fullmodne kaffebærene før de lar en maskin kverne skallet forsiktig. Bærene legges deretter ut for å tørke med fruktkjøttet sittende igjen på bønnen. I Costa Rica kalles det «honey-process» etter den gyldne fargen bønnene får, og etter hvordan de sukkerstinne bærene klistrer seg inntil hverandre. Resultatet blir en fruktig kaffe med elegant syrlighet.

PRODUSENT San Martin
DISTRIKT Tarrazu
HØYDE 1850 m.o.h.
SORT Rød Catuai
FOREDLING Delvis bærtørket
BRENNEGRAD Mellombrent


Brasil – filtermalt

– En fyldig kaffe med hint av nøtter og mango

Jessimar Olivera Sanni er tredje generasjon kaffebonde på gården Sao Joaquim i Pedralva, en kommune i delstaten Minas Gerais i sørøstregionen av Brasil. Han har en liten gård og produserer kun bærtørket kaffe. Han ble verdenskjent i kaffemiljøet da han vant Cup of Excellence for bærtørket kaffe i Brasil i 2012, og er en produsent vi har jobbet tett med de siste årene for å utvikle spesielt ren og fruktig kaffe.

PRODUSENT Saõ Joaquim

DISTRIKT Pedralva
HØYDE 1350 m.o.h.
SORT Gul Catuai
FOREDLING Bærtørket
BRENNEGRAD Mellombrent


Guatemala – filtermalt

– En balansert kaffe med hint av sjokolade og honning

Luis Pedro Zelaya og hans familie eier og driver flere kaegårder i regionen rundt den idylliske byen Antigua i Guatemala. Der jobber agronomer hardt i skyggen fra Gravilea-trærne med å gi kaffen de beste forutsetningene for å modne. Bare timer etter at kaffebærene høstes, blir de fraktet til Zelaya-familiens egen foredlingsstasjon Bella Vista, der de vaskes, fermenteres og tørkes med stor nøyaktighet. Et arbeide som resulterer i en balansert og ren kaffe.

PRODUSENT Bella Vista
DISTRIKT Antigua
HØYDE 1500 m.o.h.
SORT Gul Bourbon
FOREDLING Vasket
BRENNEGRAD Mellombrent


Kaffen er produsert etter økologiske prinsipper og krav, men ikke sertifisert av Debio. Alle produsentene er besøkt – og vi har startet arbeidet med selve sertifiseringen i samarbeid med bøndene. 

Litt avhengig av landet det kommer fra, og hvor gode sertifiseringer de har i hvert enkelt land, så vil vi fortløpende få på plass sertifiseringen også.