iskrem

I Nederland fant vi et vakkert naturreservat hvor kuene gresser ute hos familien Breen. De har kun Jerseykuer – en rase som produserer litt mindre melk, men som er rikere på smak og proteiner. I tillegg lager Jerseykuene i større grad såkalt A2-melk.

Du kan lese mer på kolonihagen.no/A2

På nabogården lager familien Koudstaal iskremen, og oppskrifter er utviklet i tett samarbeid med våre kokker. Selvfølgelig inneholder vår is egg, og råvarer av høy kvalitet. Vi er stolte av resultatet – håper det smaker!

 


Vaniljeis med vanilje fra Madagaskar

En iskremserie er ikke fullverdig uten en skikkelig god vaniljeis. Vi har kun brukt ekte vanilje. Med sin naturlige sødme som til gjengjeld gjorde at vi kunne tilsette litt mindre sukker – for den perfekte balansen. 

INGREDIENSER Melk 5,5 % fett* (70 %), rørsukker* (10 %), smør* (6 %), glukosesirup* (6 %), skummetmelkpulver* (4 %), eggeplomme* (2 %), fortykningsmidler (johanneskjernemel, fermentert sukker)*, bourbon vanilje*, vaniljestangpulver*.


Sjokoladeis med knuste kaffebønner og chili

En iskrem med en rik sjokolade smak, sprø kaffebønner og et hint av chili. 

INGREDIENSER Melk 5,6 % fett* (63 %), rørsukker* (12 %), sjokolade (kakaomasse, rørsukker, emulgator (E 322))* (10 %), smør* (6 %), skummetmelkpulver* (3 %), glukosesirup* (3 %), eggeplomme* (2 %), knuste kaffebønner* (0,9 %), fortykningsmidler (johanneskjernemel, fermentert sukker)*, chilipepper*.


Pistasjis med biter av karamelliserte mandler

Vår pistasjis har en litt lysere grønnfarge enn det du kanskje er vant til. Mens vanlig iskremproduksjon bruker fargestoffer fra kobber for å få sin grønnfarge har vi nemlig brukt spinat. 

INGREDIENSER Melk 5,5 % fett* (68 %), rørsukker* (10 %), smør* (6 %), glukosesirup* (6 %), skummetmelkpulver* (4 %), kandiserte mandelbiter (hvorav 69 % mandler*, rørsukker*, glukosesirup*, peanøttolje, emulgatorer (fermentert sukker, lechitin), honning* (3 %), eggeplomme*, pistasjpasta* (1,7 %), fortykningsmidler (johanneskjernemel, fermentert sukker)*, naturlig pistasjaroma, spinatpulver* (fargegivende). 


jordbæris med hint av Balsamicoeddik og basilikum 

Et kjent kokketriks er å dyppe jordbær i balsamico og basilikum for å fremheve jordbærsmaken. Det samme trikset har vi brukt i denne iskremen. Du vil ikke kjenne smaken av balsamico eller basilikum – kun en naturlig god og tydelig jordbærsmak. 

INGREDIENSER Melk 5,5 % fett* (44 %), jordbær* (13 %), balsamicosaus med jordbær (hvorav 44 % jordbær, rørsukker, glukosesirup, bringebær, balsamico, fortykningsmidler (johanneskjernemel, fermentert sukker), ekstra jomfru olivenolje, basilikum)* (11 %), rørsukker* (9 %), smør* (6 %), glukosesirup* (5 %), bringebær* (4 %), skummetmelkpulver* (4 %), eggeplomme* (2 %), fortykningsmidler (johanneskjernemel, fermentert sukker)*.


*Økologisk.

Kan inneholde spor av hvete, peanøtter, mandler, pekannøtter og pistasjnøtter.