1. Varm ovnen til 200°C.

  2. Ha 1 del ris i 2 deler vann med en klype salt og kok opp. Når det koker – rør rundt og skru ned varmen. Sett på lokk og la det småkoke i 15-18 minutter til alt vannet er absorbert. Ha i mer vann dersom risen ikke er ferdig.

  3. Kutt grønnsakene som beskrevet. Skill mellom de grønne bladene og de hvite stilkene på pak choien – de har forskjellig steketid.

  4. Legg torsken i en ildfast form. Ha over litt olje salt og pepper. Bak i ovnen i ca. 7-10 minutter til den flaker seg.

  5. Varm en wokpanne eller vid gryte med litt olje. Stek paprika, løk, squash, chili, ingefær og de hvite stilkene av pak choien til de er blanke. Tilsett deretter de grønne bladene og hvitløken. La det steke til de grønne bladene har falt sammen. Smak til grønnsakene med fish sauce, soyasaus, salt og pepper.

  6. Server den ovnsbakte torsken med ingefær-wokede grønnsaker og ris.

Middagstips:

Bruk så mye hvitløk, chili og ingefær du har hjerte til. Du styrer styrken selv. Har du cashewnøtter i skapet? Grovhakk og dryss over ved servering


Tid: 30-40 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1 pk torsk, delt i porsjonsstykker

3 dl ris

1 pak choi, biter
1⁄2 squash, skivet
1⁄2 løk, strimlet
1 paprika, strimlet
1 bit ingefær, finhakket
1⁄2 - 1 chili, uten frø, finhakket
2 ss fish sauce*
1 ss soyasaus*

salt & pepper*
olje til steking*


*fra kjøkkenskapet
**kan sløyfes