1. Ha 1 del ris i 2 deler vann med en klype salt i en gryte og kok opp. Når det koker – rør rundt og skru ned varmen. Sett på lokk og la det småkoke i 15-18 minutter til alt vannet er absorbert. Ha i mer vann dersom risen ikke er ferdig.
     
  2. Tilsett løk, hvitløk, tomat, halvparten av korianderen og ingefær i en foodprosessor og kjør sammen til en ”paste”. Du kan også bruke en stavmikser.
     
  3. Varm en gryte med litt olje. Tilsett ”pasten” du akkurat blandet og stek på middels varme et par minutter. Tilsett boksen med krydder og fres et par minutter til.
     
  4. Tilsett yoghurt, kokosmelk og la det småkoke i 10 minutter
     
  5. Smak til sausen med salt, pepper, klype sukker og limesaft. Tilsett fiskebitene, skru ned varmen på platen og la fisken trekke under lokk i ca. 5 minutter. Løft opp et stykke fisk og klem litt på den, flaker den seg er den ferdig.
     
  6. Server den indiske gryten med ris og resten av korianderen.

Middagstips

Server gjerne med mangochutney hvis du har i kjøleskapet.
 

Tid: 40 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1 pk ris


1 løk, grovhakket
1 tomat, grovhakket
3 hvitløksfedd**
1⁄2 potte koriander, grovhakket
1 liten bit (30 g) ingefær
1 boks indisk krydder
1⁄2 beger Rørosyoghurt
1 boks kokosmelk
1 pk sei
1⁄2 lime, saften
salt & pepper*
sukker*


*Fra kjøkkenskapet
**Kan sløyfes