1. Kutt ingrediensene til suppen som beskrevet.

  2. Varm en stor gryte med litt olje eller smør. Stek løk og hvitløk til det er blankt. Tilsett potetterninger, bønner og eventuelt litt fersk eller tørket timian, kvernet pepper, sitronsaft og grønnsaksbuljong. La det koke under lokk i 20 minutter.

    Mens suppen koker:

  3. Kutt aubergine og squash i små terninger og vend i litt salt. Stek i en varm panne med litt smør til det er mørt og har fått en fin gyllen farge.

  4. Når suppen er ferdig, tilsett rømme og kjør glatt med en stavmikser eller kjøkkenmaskin. Juster med litt vann hvis du ønsker en tynnere suppe. Smak til med salt og pepper.

  5. Legg litt stekte grønnsaker i dype skåler, øs i suppen og dryss over litt god olivenolje ved servering.


Middagstips

Har du en bit parmesan i kjøleskapet? Denne retten passer utmerket med litt revet parmesan på toppen.

Tid: 35 min


Suppen:
1 løk, ternet
2-3 fedd hvitløk, finhakket
600 g potet, små terninger
2 boks smørbønner, silt/skylt
1 ts timian**
1⁄2 sitron, saften
1,2 liter grønnsaksbuljong*
1⁄2 beger Rørosrømme

Garnityr:

1 squash, ternet
1 aubergine, ternet

salt & pepper*
olivenolje*
smør*


*Fra kjøkkenskapet
**Kan sløyfes