Tenn grillen, eller varm ovnen til 180°C dersom du ikke skal grille.

Syltet fennikel- og agurk:
Bland sammen eddik, sukker og vann. Rør til sukkeret er helt oppløst.

Kutt agurk og fennikel supertynt med en mandolin eller kniv. Bland med 1 ts salt og la det stå i 15 minutter.

Etter 15 minutter klemmes vesken ut av fennikelen og agurken. Bland så sammen med syltelaken. Her kan den stå å trekke til resten av maten er klar, jo lengre jo bedre.

Løkkompott:
Kutt løk i tynne ringer og stek i pannen med litt olje til det er godt karamellisert, de må gjerne bli godt brunet.

Stekt salat:
Del brokkoli i små buketter, kutt aubergine i terninger, vask og riv salat, riv gulrot og kutt agurk i grove biter.

Stek aubergine og brokkoli i en veldig varm panne med litt olje til det er godt brunet. Det skal gjerne bli litt svidd i kantene. La det kjøle seg ned før du blander det sammen med salat, gulrot og agurk.

Pølser og pølsebrød:
Pølsene grilles/stekes i en panne til de er gjennomstekte. Pølsebrødene skal gjerne også få litt varme på seg fra grillen eller stekeovnen.

Tid: 40-50 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1 pk pølser
1 pose pølsebrød

Løkkompott:
2 stk løk
2 ss olje*

Syltet fennikel- og agurk:
½ dl eddik*
1 dl sukker*
1 ½ dl vann*

½ stk agurk
½ stk fennikel
1 ts salt*

Stekt salat:
½ stk brokkoli
½ stk aubergine
kaldpresset rapsolje*

150 g gulrot
½ stk agurk
½ stk lollosalat

*Fra kjøkkenskapet

Denne oppskriften er melkefri. For glutenfri kan pølsebrød sløyfes.