Kok byggperler etter anvisning på pakken.

Stek alle grønnsakene (bortsett fra hvitløk, rosenkål og tomat) til grønnsakene har fått en fin brunfarge. Tilsett hvitløk, tomat, balsamico, sukker og la det frese i et par minutter. 

Tilsett buljong og kok opp. 

Tilsett rosenkål og kok i 3 minutter. 

Tilsett rømme og smak til med persille, salt og pepper. Jevn eventuelt med maizena.

Server gryten sammen med byggperler.


Middagstips

Vil du ha en litt rundere og søtligere smak på gryten, tilsett litt brunost på slutten. Passer også bra at sette frem litt av høstens sanking av tyttebær til denne gryteretten.

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1 pk byggperler

1 pk aromasopp, skivet
4 gulrøtter, ternet
1 løk, ternet
400 g persillerot, ternet
2 fedd hvitløk K
3 tomater, ternet
1 ss balsamico K
1 ts sukker K
½ l grønnsaksbuljong K
1 pk rosenkål, renset og halvert
½ beger Rørosrømme
½ bunt persille, grovhakket

smør K
salt & pepper K


K = Fra kjøkkenskapet