Tenn grillen eller varm ovnen til 220°C.

Kutt søtpotet i staver eller tynne båter. Legg i en ildfast form med litt smør eller olje, salt og pepper. Bak i ovnen eller på grillen til de er gylne – gjerne litt brent i kantene. 

Skjær ytrefileten i skiver på ca. 2 cm tykkelse og bland sammen marinaden. 

Vend svinekjøttet i marinaden og krydre med litt pepper. 

Stek svinekjøttet i en stekepanne eller på grillen til du får en fin stekeskorpe og kjøttet er gjennomstekt – ca. 4 minutter på hver side på middels varme. Pass på at marinaden ikke svir seg. La deretter kjøttet hvile i 5 minutter innen servering.

Vend sammen ingrediensene til eple- & fennikelsalaten – smak til med salt og pepper. 

Server svinekjøttet med eple- & fennikelsalaten, bakt søtpotet og grønn salat.

Tid: 35 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


700 g søtpotet
1 pk svin ytrefilet
1 pk feltsalat

marinade
2 ss soya K
1 ss honning K 

eple- & fennikelsalat
1 eple, revet
1 fennikel, høvlet/kuttet tynt
½ sitron, saften
1 ss olivenolje K
½ løk, finhakket
½ beger rømme

salt & pepper K
smør eller olje til steking K


K = fra kjøkkenskapet