Varm ovnen til 220°C.

Kutt potet, sellerirot og gulrot og legg på et bakebrett med bakepapir. Vend inn olje, salt og pepper. Bak i ovnen til grønnsakene er litt svarte i kantene og har fin farge. Rør en gang underveis. (Ved å steke rotgrønnsakene såpass ”hardt” får vi frem den naturlige sødmen i grønnsakene). 

Legg hjortekarbonadene i en ildfast form og varm i ovnen sammen med grønnsakene – eller stek i en panne.  

Stek speilegg i en stekepanne med masse smør. 

Ta rotgrønnsakene ut av ovnen og vend inn sukkerertene. 

Server hjortekarbonadene med ovnsbakte grønnsaker og speilegg.

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


400 g potet, tynne båter
1 sellerirot, tynne staver
3 gulrøtter, tynne staver
1 pk sukkererter

1 pk hjortekarbonader

4 egg

salt & pepper K
olje & smør K


K = Fra kjøkkenskapet