Varm ovnen til 180 °C.

Kutt potet i terninger og kok i vann uten salt – saltet vil gi en seig og limete puré. 

Legg hjortekarbonadene i en ildfast form og stek i ovnen til de er gjennomvarme. 

Varm en panne med litt olje og stek sopp til den har fått fin farge. La soppen ligge helt i ro i pannen til det har fått god stekeskorpe før du rører om. a
Tilsett smør og løk i pannen. Skru ned varmen til middels og la løken surre til den er karamellisert og brun. Dryss gjerne over litt sukker, så går karamelliseringen kjappere.  
Tilsett aspargesbønner og la de steke ferdig til de er myke, men fortsatt har litt tyggemotstand. Smak til grønnsakene med salt og pepper. 

Sil av vannet på potetene og la de dampe av seg litt i kjelen. Tilsett melk, smør og mos til en puré. Liker du en løsere puré, tilsett mer melk. Smak til med salt og pepper.

Stek speilegg. 

Server hjortekarbonadene med speilegg, potetpuré og soppblandingen.

Topp med grovhakket persille.

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


700 g potet
1 dl melk K
2 ss smør

1 pk hjortekarbonader

200 g aromasopp
2 løk
1 pk aspargesbønner
2 ss smør K

4 egg

salt & pepper K
½ bunt persille


K = Fra kjøkkenskapet