1. Varm ovnen til 180°C.
     
  2. Kok hirse etter anvisning på pakken.
     
  3. Kjør kikerter, hvitløk, chili, kokt hirse og rødløk i en kjøkkenmaskin til en grov masse. Blir massen for tørr kan du spe med litt melk. Smak til med salt og pepper.
     
  4. Varm en stekepanne på middels varme med litt olje. Øs opp én og én spiseskje med falaffeldeig og stek som små tykke pannekaker til de er gylne på begge sider.
     
  5. Kutt og bland alle grønnsakene til en stor salat.
     
  6. Pakk tortillalefsene inn i folie og varm i ovnen i et par minutter.
     
  7. Server tilbehøret i forskjellige skåler, slik at man kan sette sammen sin egen beste wrap med salat, hirsefalaffel og rømme.

Middagstips

Smak gjerne til rømmen med litt spisskummen, salt, pepper og en klype sukker - eller bland sammen din egen rømmedressing.

Tid: 45 minutter
Antall personer: 4


1 pk tortillalefser

1 dl hirse, kokt
1 boks kikerter, silt
1⁄2 rødløk, ternet
2 fedd hvitløk, finhakket
1 chili, finhakket
1⁄4 dl melk*, til å spe med

1⁄2 agurk, ternet
1⁄2 rødløk, fine terninger
200 g tomat, ternet
1⁄2 salat, vasket
1⁄2 beger Rørosrømme

salt og pepper*
olje til steking*


*Fra kjøkkenskapet
**Kan sløyfes