Varm ovnen til maks °C. 

Kok opp en stor kjele med godt saltet vann som rommer en hel blomkål. Tilsett blomkålen, kok i 5 minutter og sil av vannet.

Gni blomkålen inn med smør eller olje og dryss over spisskummen. Bak på et stekebrett i ovnen til den begynner å bli gyllen – ca. 20 minutter.

Kok quinoa etter anvisning på pakken og la den avkjøle seg litt når den er ferdig. 

Bland sammen ingrediensene til quinoasalaten.  

Bland sammen ingrediensene til vinaigretten. Ha gjerne alt i et glass med lokk og rist godt. 

Hell vinaigretten over den stekte blomkålen og server med quinoasala og cherrytomater. 

Tid: 35 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


2 blomkål
2 ss smørK
1 ss spisskummenK

quinoasalat
1 pk quinoa, avkjølt
1 rødløk, i tynne skiver
2 gulrot, revet
1 pk spinat, vasket
1 boks kidneybønner, silt

Vinaigrette
½ glass kapers, hakket
1 sjalottløk, finhakket
½ sitron, saft
½ dl olivenoljeK
½ potte persille

1 pk cherrytomat, delt i to

salt & pepperK


K = fra kjøkkenskapet