Rør sammen vaffelrøren og la det ”hvile” i kjøleskapet. 

Svinenakke:
Stek eller grill svinenakken sammen med paprikapulver og spisskummen. Når den har fått fin farge legg over i en ildfast form og ha over honning, klementinsaft og soya. Dekk med sølvfolie og sett inn i ovnen på 140°C og stek i ca. 1 ½ time mens du gjører noe helt annet. 

Når kjøttet nesten faller fra hverandre seg selv er det ferdig. Ha det over i en kjele og kok det sammen med stekesjyen som ligger igjen i den ildfaste formen til at det nesten ikke er noen væske igjen.

Majones:
Husk at alle råvarene må ha romtemperatur for at majonesen ikke skal skille seg.

Bland eggeplomme, lime, sennep og salt i en bolle. Pisk inn litt og litt av oljen til du får en fin majoneskonsistens og smaksett med sriracha. Skulle majonesen bli for tykk, kan du spe med litt vann.

Kålsalat:
Varm sukkeret i en kjele til det begynner og bli lysebrunt, som karamell. Tilsett ingefær, chili, limesaft, eddik og fishsauce. Kok sammen til ”sirup” konsistens.

Rens bort de grove stilkene på grønnkålen. Kok bladene i ca. 2 minutter for å blanchere de. Legg bladene over i iskaldt vann for å stanse kokeprosessen, rist deretter av alt vannet.

Finstrimle grønnkål, hvitkål, gulrot og bland med ”sirupen”.

Vaffler
Stek vafflene som du ellers hadde gjort i et vaffeljern.

Nå har du alle elementene dine klare, så da er det bare å legge opp:

Smør majones på vaffelen, legg på kålsalat, topp med braisert svinenakke og brett i to.

Helt tilslutt, NYT!


Snarvei!

Du kan også lage majones med en stavmikser. Bland alt, utenom oljen, i en smal og høy container. Kjør stavmikseren på lav hastighet og hell oljen over forsiktig. Når du ser at emulsjonen starter, kan du løfte litt på mikseren. På under ett minutt har du så en ferdig deilig majones.

braisert svinenakke   harissa vaffel, topping

Nyt!  harissavaffel med svinenakke 

Tid: ca. 2 timer
Vanskelighetsgrad: Vanskelig


Vaffel
2 egg
2 dl melk
1 ts bakepulver
2 ts harissa
1 ss nøytral olje
200 g fullkornsmel, fint
1 klype salt
½ dl vann

Braisert svinenakke
400 g svinenakke
2 ss honning
2 ts paprikapulver
2 ts spisskummen
2 klementiner, saften
1 ss soya

Kålsalat
300 g hvitkål, finstrimlet
2 gulrøtter, finstrimlet
200 g grønnkål, blansjert og finstrimlet 

2 ss sukker
1 ss ingefær, revet
1 grønn chili, finhakket
½ lime, saften
2 ss eplecidereddik
2 ts fishsauce

Majones
1 eggeplommer
2 dl nøytral olje
½ lime, saften
1 ts sennep
2 ts sriracha
1 ts salt


*Fra kjøkkenskapet
**Kan sløyfes