Tenn grillen eller varm ovnen til maks. 

Kok opp en kjede med godt saltet vann, kutt søtpotet i staver og la det fosskoke i 3 minutter. Sil av vannet og la det dampe godt av seg i en dørslag. 

Ha søtpoteten på et stekebrett med litt olje, salt, pepper og bak i ovnen til det er gyllent i kantene. 

Kutt Kjøttdeigpakken i 4 like store deler, fjern plastikken og klapp til burgere. Krydre godt (!) med salt og pepper på begge sider. 

Stek paprika og løk på høy varme i en stekepanne med litt olje til det har fått godt med farge og er nærmest ”grillet”. Eventuelt kan du grille det i en ildfast form i ovnen til det er mørkt i kantene. Vend de grillede grønnsakene sammen med tacosaus og hakket persille. 

Stek eller grill burgerne
Varm en stekepanne med litt olje på høy varme (eller ta med deg kjøttet ut til grillen). Stek/grill burgerne i ca. 3 minutter på hver side. Vi fikk da en rosa kjerne som vi liker best, men husk at steketiden vil variere ut fra tykkelse på burgeren og hvor godt stekt du liker de.  

Varm brødene litt i ovnen eller på grillen. 

Server burgerne på varme brød med salat, grillet løk- & paprika med salsa og søtpotetfries. 

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


700 g søtpotet, staver
1 pk kvernet storfekjøtt
4 burgerbrød (sløyf eller finn glutenfrie for glutenfri middag)
½ pk salat

Grillede salsa-grønnsaker
1 rød paprika, i grove biter
1 grønn paprika, i grove biter
1 rødløk, i grove biter
1 glass salsa
½ bunt persille, hakket

olje til steking K
salt & pepper K


K = fra kjøkkenskapet