1. Kok opp en liten kjele med vann. Når det koker legger du eggene i vannet og koker i 8-9 minutter til de er hardkokt. Skyll eggene i kaldt vann når de er ferdig.
     
  2. Varm en stor kjele med litt olje. Stek løk, gulrot, chili og hvitløk i ca. 7 minutter til løken er myk. Tilsett ingefær og vann og la det koke i ca. 15 minutter til gulrøttene er møre.
     
  3. Kjør suppen glatt med en stavmikser eller kjøkkenmaskin. Smak til suppen med appelsinsaft, salt og kanskje litt pepper.
     
  4. Server suppen med egg, en klar rømme, hakket koriander og focaccia.

Middagstips

Du bestemmer hvor mye chili du bruker. Vi liker litt ekstra krutt og brukte en hel!

Tid: 30 minutter


6 egg, hardkokt 1⁄2 focaccia
1 pose gulrot, revet
1 løk, strimlet
1-2 fedd hvitløk, revet
1⁄2 - 1 chili, uten frø, finkuttet
1 appelsin, saft
1 bit ingefær, finrevet
1,2 l vann

1/3 pt koriander
1⁄2 beger Rørosrømme
olje til steking*
salt & pepper*
 


*fra kjøkkenskapet
**kan sløyfes