1. Kok opp 1,2 liter vann i en gryte med 1 ts salt, hvitløk og gulrot. Når vannet koker – tilsett polenta langsomt mens du rører. Skru ned varmen og la polentaen småkoke i 7 minutter. Husk å røre litt underveis. Spe eventuelt med mer vann om den er for tykk.

  2. Varm en panne med litt olje. Stek sopp og løk til det er mykt og har en fin gyllen farge. Tilsett aspargesbønner og stek videre til de har fått litt farge. Vend inn erter, fennikel, tomatbåter og la det bli gjennomvarmt. Vend tilslutt inn finhakket persille rett før servering.

  3. Server gulrotpolentaen med de stekte grønnsakene.


Middagstips:

Vend inn 1 ss smør med polentaen når den er ferdig.

Tid: 30 min


1 pk polenta
2 fedd hvitløk, finrevet
2 gulrøtter, revet grovt

1 pose sopp, tynne skiver
1 løk, tynne skiver
1 pose aspargesbønner
1⁄2 fennikel, tynne skiver
2 tomater, båter
1 pose erter

1/3 pt persille, finkuttet
salt*


*fra kjøkkenskapet
** kan sløyfes