Varm ovnen til 180°C.

Stek gulrot, søtpotet og sjalottløk i en stor gryte med litt olje. Når grønnsakene begynner å få farge tilsetter du ingefær, chili, hvitløk og spisskummen – la  det steke et minutt eller to uten å ta farge. 

Tilsett buljong og kokosmelk i gryten og kok til grønnsakene er møre. 

Stek brødet i ovnen i 5-7 minutter.

Kjør suppen slett med stavmikser eller kjøkkenmaskin. Blir suppen tykk, juster med mer vann. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Server med brød og godt smør.

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


500 g gulrot, skrelt og skivet
500 g søtpotet, skrelt og ternet
2 sjalottløk, skrelt og skivet

1 ss ingefær, revet
½ rød chili, finhakket uten frø
1 ss spisskummen K
1 liter grønnsak/kyllingbuljong K
½ boks kokosmelk
1 sitron, saften 

1 hirsebrød

stekeolje K
salt & pepper K


K = Fra kjøkkenskapet

 


For glutenfri oppskrift sløyf-, eller server med glutenfritt brød.