1. Varm ovnen til 230°C.

  2. Skrell potet, gulrot og kutt i grove biter. Legg i en ildfast form og vend inn litt olivenolje. Bak i ovnen i ca. 25 minutter. Grønnsakene skal ha fått farge og det gjør ikke noe om gulrøttene er sorte i kantene

  3. Skru ned varmen i ovnen til 200°C.

  4. Varm en stor kjele med litt smør. Stek løk og ingefær til løken er blank. Tilsett deretter de bakte grønnsakene, buljong og la suppen koke under lokk i ca. 10 minutter.

  5. Stek brødet i ovnen i 5-10 minutter.

  6. Tilsett rømme og kjør suppen glatt med en stavmikser eller kjøkkenmaskin. Smak til med salt og pepper.

  7. Server suppen med nystekt brød og rømme til topping.


Middagstips

Vi har vært litt moderate i mengden med ingefær, men vet du at dette er en smak alle liker så kan den dobles.

 

 

 

Tid: 35-40 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


500 g potet, grove biter
600 g gulrot, grove biter
1 ss smør*
1 løk, ternet
1 cm ingefær, revet
1,2 liter grønnsaksbuljong*
1/2 beger Rørosrømme

1 hirsebrød

salt & pepper*
olivenolje* 


*fra kjøkkenskapet
**kan sløyfes


For glutenfri oppskrift, sløyf brødet.