grønnsakswok med nudler

Sett på vann til nudlene. 

Kutt alle grønnsakene som beskrevet.

Lag saus
Kok opp 1 dl vann, rør ut ¼ buljongterning, ½ dl 

soyasaus, chili og ingefær. Pass på å ikke bruke for mye buljong da det i kombinasjon med soya lett kan bli veldig salt.  

Rør ut ½ ss maizena i ½ dl kaldt vann, bruk gjerne et glass med lokk som du rister. 

Lag grønnsakswok
Varm en wokpanne eller stor panne med litt olje. Stek løk og blomkål til det begynner å ta farge. Tilsett resten av grønnsakene og stek til det begynner å bli mykt, men fortsatt har litt tyggemotstand.  

Kok nudlene etter anvisning på pakken.

Vend sausen inn i grønnsakswoken, spe med maizena og rør til du får en litt tykkere saus som fester seg til grønnsakene.  

Server nudlene toppet med grønnsaker og saus. 

Tid: 40 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1 rødløk, båter
1 fedd hvitløk, finhakket
1 blomkål
1 gulrot, skivet
1 paprika, strimlet
1 pk sukkererter
2 stilker stangselleri, skivet
1 lime

saus
¼ grønnsaksbuljongterning K
1 dl vann
1-1 ½ dl soyasaus K 
½ chili, finhakket
1 ss revet ingefær

½ ss maizena K
½ dl kaldt vann K


K = fra kjøkkenskapet