Varm ovnen til 220 °C.

Bakte grønnsaker
Skrubb jordskokkene og del i grove biter, skrell betene og kutt i biter.

Legg grønnsakene i en ildfast form og ha på godt med smør og krydre med salt og pepper.

Bak i ovnen til grønnsakene  er myke men fortsatt har litt tygg i seg – og smøret har gitt grønnsakene en nøttebrun farge. 

Ertepuré
Sett på en kjele med vann. Når vannet koker, tilsett ertene og la de bli gjennomvarme. Sil av vannet, tilsett 3 ss rømme og kjør med en stavmikser til puré. Smak til med salt og pepper. 

Fennikelsalat
Høvle fennikelen så tynt du klarer – med en mandolin eller skarp kniv.  Vend inn olivenolje, persille, sitronsaft, salt og pepper.

Bryt fetaosten i biter og fordel over grønnsaksformen. Server med ertepuré, hakket persille og fennikelsalat. 

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


kokosris

1 pk ris
1 boks kokosmelk
½ lime
½ potte koriander 

woksaus
1 ss ingefær, revet
1 rød chili, finhakket uten frø
3 ss soya K
1 lime, saften
½ koriander, hakket
1 dl vann
1 ss maizena* 

wok
3 gulrot, strimlet/skivet
1 rødløk, strimlet/skivet
1 squash, strimlet/skivet
1 paprika, grove biter
1 pk sukkererter, delt i to
1 pk pak choi, delt i grove biter

stekeolje K
salt K


K = Fra kjøkkenskapet