1. Kok potetene til potetbollene i usaltet vann til de er møre.

    Suppe
  2. Smelt smør i en gryte og tilsett alle grønnsakene utenom hvitløk, potet og purre. Tilsett tørket timian eller oregano og stek til grønnsakene er blanke og begynner å få en stekeskorpe.

  3. Tilsett deretter hvitløk, rå potet, laurbærblad og buljongterning og la det frese noen sekunder. Hell i vann, kok opp og la det småkoke til potetene er møre. Når potetene er møre, tilsett purren.

    Potetboller:  

  4. Sil av vannet på de kokte potetene og kjør i en kjøkkenmaskin eller en stavmikser sammen med egg og revet Fosheim ost.

  5. Med en slikkepott, vend inn mel, en klype salt og litt nykvernet pepper til en glatt røre.

  6. Fukt en spiseskje og form små boller med skjeen som du slipper rett i suppen. Dypp skjeen ned i suppen så slipper bollene lettere samtidig som du fukter skjeen til neste bolle. La potetbollene småkoke i 5 minutter.

  7. Smak til suppen med salt og pepper og server med grovhakket persille.

Tid: 35 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


suppe 
1 sellerirot, skrelt, ternet
200 g persillerot, skrelt, ternet
3 gulrøtter, skrelt, ternet
1 ts tørket oregano/timian*
2 fedd hvitløk**, finhakket
4 poteter, ternet
1 laurbærblad*
1 terning grønnsaksbuljong*
1 l vann
1⁄2 purre, skivet

potetboller
4 poteter, skrelt
3 ss revet Fosheim ost
4 ss mel*
2 egg

1⁄2 bunt persille, grovhakket
smør*
salt og pepper*


*Fra kjøkkenskapet
**Kan sløyfes

 


For glutenfri oppskrift, erstatt hvetemel med det glutenfrie melet du har i skapet. F.eks jytte, bokhvete eller kikertmel.