1. Varm ovnen til 200°C og stek brødet i 8 minutter.

  2. Kutt alle grønnsakene som beskrevet. Koketiden på suppen vil variere etter hvor store biter du kutter grønnsakene.

  3. Varm en stor gryte med litt olje. Stek løk og tørket timian til løken er blank. Tilsett resten av grønnsakene og la det steke et par minutter. Tilsett vann, buljong og laurbærblad. La suppen småkoke til grønnsakene er møre. Smak til suppen med salt og pepper.

  4. Server suppen med nystekt brød og godt smør.

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1 løk, ternet
1 ts tørket timian*
300 g persillerot, ternet
1 bit sellerirot, ternet
400 g potet, ternet
3 gulrøtter (300 g), ternet
1 purre, skivet
1 til 1,3 liter vann
1-2 terning kyllingbuljong*
1 laurbærblad* (kan sløyfes)

1 hirsebrød
stekeolje
salt og pepper*
smør*