1. Kutt grønnsakene som beskrevet.

  2. Smelt smør i en gryte og tilsett alle grønnsakene utenom hvitløk, potet og purre. Tilsett tørket timian eller oregano og stek til grønnsakene er blanke og begynner å få en stekeskorpe.

  3. Tilsett deretter hvitløk, potet, laurbærblad og buljongterning og la det frese noen sekunder. Hell i vann, kok opp og la det småkoke til potetene er møre. Tilsett purre når det er ca 2 minutter igjen.

    Mens suppa koker: 
  4. Klipp et hjørne av salsicciapakken. Klem ut én og én bit av salsicciakjøttet på størrelse med kjøttboller. Trill de til fine boller, eller om du har dårlig tid kan du også klemme de ut av pakken rett i stekepannen. Stek i en panne til de begynner å bli gyllne. Tilsett disse tilslutt i suppen og la trekke med i et minutt eller to.

  5. Smak til suppen med salt og pepper og server med grovhakket persille.

 


 

Tips

Etter du har stekt kjøttbollene, øs opp litt kraft fra sup- pen i stekepannen og la det koke opp. Hell deretter væsken tilbake i suppen. På den måten får du med all den gode smaken fra stekepannen og kjøttbollene opp i suppen.

Tid: 35 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1 sellerirot, skrelt, ternet
200 g persillerot, skrelt, ternet
3 gulrøtter, skrelt, ternet
1 ts tørket oregano/timian*
2 fedd hvitløk**, finhakket
4 poteter, ternet
1 laurbærblad*
1 terning kyllingbuljong*
1 l vann
1⁄2 purre, skivet

1 pk salsiccia kjøtt

1⁄2 bunt persille, grovhakket
smør*
salt og pepper*


*Fra kjøkkenskapet
**Kan sløyfes