Varm ovnen til 200°C.

Kok søtpotet til den er mør.

Stek resten av grønnsakene i litt olje til det er mørt. Tilsett tomatpassata og la det småkoke i 5 minutter. Smak til med salt, pepper og eventuelt en klype sukker.

Sil av vannet på søtpoteten og mos til en puré. Smak til med salt og pepper.

Legg de tomatiserte grønnsakene i en ildfast form og fordel over søtpotetpuré som et lokk. Bak i ovnen i 10-15 minutter.

Mens formen er i ovnen, tilbered couscous etter anvisning på pakken. Tilsett gjerne en buljongterning i vannet for ekstra smak.

Server grønnsaksmoussakaen med couscous.

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


400 g søtpotet, små terninger
1 squash, grove biter
1 paprika, strimler
1 aubergine, grove biter
1⁄2 purre, skiver
1⁄2 brokkoli, små buketter
1 løk, grove biter
1/3 flaske tomatpassata
1⁄2 ts sukker* (kan sløyfes)

3 dl couscous
1 buljongterning* (kan sløyfes)

salt og pepper*
olje til steking*

 

*Fra kjøkkenskapet