Forvarm ovnen til 200°C.

Kok quinoa etter anvisning på pakken og server sammen med grønnsaksmousakaen. Tilsett gjerne en buljongterning i kokevannet for ekstra smak.

Søtpotet puré:
Skrell søtpotet, kutt i små biter og kok dem møre. Sil av vannet og mos dem til en grov puré. Smak til med salt og pepper.

Mousakka-fyll:
Kutt squash og aubergine i grove biter. Kutt løk og paprika i strimler. Del brokkoli i buketter.

Varm en gryte med litt olje og fres grønnsakene til de er møre. Tilsett tomatpassata og la det småkoke i 5 minutter. Smak til med salt, pepper, eventuelt en klype sukker. Avslutt med å vende inn en håndfull basilikum.  

Anretning:
Legg mousakkafyllet i en ildfast form og legg på søtpotetpuréen som et lokk. Sett i ovnen og bak i 10-15 minutter.


Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


3 dl quinoa
1 buljongterning*

400 g søtpotet
salt og pepper*

1 stk squash
1 ½ stk paprika
1 stk aubergine
½ brokkoli
1 løk
2 ss stekeolje*
1/3 flaske tomatpassata
salt og pepper*
½ ts sukker*
1 neve basilikum

*Fra kjøkkenskapet