Kok ris etter anvisning på pakken.

Finhakk halve løken, chili, hvitløk og ingefær. Kutt aubergine, tomat, paprika og squash i terninger. Kutt siste halvdelen av løken i båter.

Stek aubergine og løk i en gryte med litt olje på høy varme til den er gyllen. Tilsett krydderiene og la det surre et par minutter.

Tilsett chili, hvitløk og ingefær og la det surre et minutt videre.

Tilsett tomat, paprika, squash og kokosmelk. La gryten småkoke til det tykner litt. Spe med litt vann om den blir for tykk.

Sil av laken på bønnene og skyll. Tilsett i gryten og rør om.

Smak til gryten med sitronsaft, salt, pepper og eventuelt en klype sukker.

Server med kokt ris.  

Tips:

Tilsett gjerne en terning kyllingbuljong sammen med kokosmelken for litt ekstra dybde i gryten. Har du ikke cummin eller garam masala kan du også bruke karripulver, curry paste, eller lignende.

Liten: Det blir sikker litt curry til overs men gryten egner seg godt til å fryses ned eller som en lunsj dagen etter.

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


3 dl ris

2 fedd hvitløk, om du har
1 løk (½ finhakket + ½ i båter)
1 bit ingefær
1 chili (uten frø)
1 aubergine
2/3 squash
1-2 tomater (ca. 200g)
1 paprika
1 ss garam masala*
1 ts cummin*
1 boks kokosmelk
1 boks bønner
en klype sukker*
sitron*
salt og pepper*

*Fra kjøkkenskapet

Denne oppskriften er glutenfri