1. Varm en stor gryte med litt olje. Stek selleri, rødløk, squash, chili og paprika til sellerien har tatt litt farge. Tilsett krydderblandingen, hvitløk og la det steke et minutt videre. Pass på at det ikke brenner seg.

  2. Kok ris etter anvisning på pakken.

  3. Tilsett tomatpassata, mais, vann, kidneybønner og eventuelt kaffe. La gryten koke til grønnsakene er møre. Jo lenger den koker, jo mer smak vil den få. Så la den gjerne stå og kose seg litt, mens du gjør andre ting.

  4. Smak til med salt, pepper og limejuice. Tykkelsen på gryten vil variere ut fra hvor lenge den har kokt. Du kan både spe mer vann, la den koke inn litt eller jevne med litt maizenna hvis du har dårlig tid.

  5. Server Chili sin carne med grovhakket koriander, ris, limebåter og en skje rømme.

Tid: 30-40 min


stekeolje*
1 selleri, skrelt og ternet
1 rødløk, finhakket
1⁄2 squash, ternet
1 chili, finhakket uten frø
1 paprika, ternet
1 beger krydderblanding
2-3 fedd hvitløk, finhakket
1 tomatpassata
1 boks kidneybønner, skylt og silt
1 glass mais, silt 6 dl vann
1 dl kaffe**
salt & pepper*

3 dl ris

1⁄2 Rørosrømme
1⁄2-1 potte koriander, grovhakket
1 lime, båter


Fra kjøkkenskapet*
Kan sløyfes**