1. Kok opp en kjele med 1 liter vann. Når vannet koker, tilsett nudlene og fjern kjelen fra varmen. La nudlene trekke i 2 minutter. Sil av vannet og skyll nudlene i kaldt vann for å stanse kokeprosessen.

  2. Kjør ingefær, chili, saften av 1⁄2 lime, kokosmelk og soya- saus glatt i en blender eller med en stavmikser til en ”kokossaus”. Bruker du en stavmikser burde du finhakke ingrediensene først.

  3. Kutt resten av grønnsakene - og ikke glem brokkolistilken! Skrell stilken med en potetskreller og skjær i tynne skiver.

  4. Varm en vid gryte eller wokpanne med litt olje. Stek alle grønnsakene utom sukkerertene et par minutter. Tilsett deretter sukkererter og kokossausen. Rør om forsiktig og gi sausen et oppkok. Skru ned varmen og la den trekke i tre minutter.

  5. Ha nudler i dype skåler og øs over woken. Server med limebåter og eventuelt litt soyasaus ved siden av.

 


Middagstips

For en mildere saus, bruk kun en halv chili i kokossausen - hakk opp den siste halvdelen og server ved siden av til den som liker litt mer trøkk.

Er dere glade i koriander, passer det utmerket å tilsette litt koriander når du kjører sammen kokossausen og drysse over noen blader ved servering.

Tid: 30 min


1 pk vermicellinudler

1 boks kokosmelk
1 bit ingefær
1⁄2 lime, saften
1⁄2 - 1 grønn chili
2 ss soya*

1 brokkoli, buketter
1⁄2 squash, grovternet
1 rødløk, båter
1 blomkål, buketter
1 pk sukkererter
1⁄2 lime, båter


*Fra kjøkkenskapet
**Kan sløyfes