1. Sett ovnen på 220°C.
     
  2. Kok opp en kjele med vann til ertene.
     
  3. Ha pastinakk- og potetbåter i en ildfast form. Vend inn litt olje, salt og pepper. Bak i ovnen til de er gylne i kantene, ca. 20-30 minutter.
     
  4. Når det er ca. 5 minutter igjen av steketiden på pastinakk & potet, tilsett tomatbåter i formen.
     
  5. Ha torskestykker i en smurt ildfast form. Gni inn litt olje, salt og pepper. Bak i ovnen i 7-10 minutter. Trykk lett på fisken for å se at den flaker seg, da vet du at den er ferdig.
     
  6. Ha ertene i det kokende vannet. De er varme når de flyter til overflaten. Sil av vannet, tilsett smør og mos til en puré med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.  Spe eventuelt med litt melk om den er for tykk.
     
  7. Server torsk med ertepuré og bakte grønnsaker.

Middagstips

Liker barna smakene hver for seg? Bak potet, pastinakk og tomat hver for seg.

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1 pk torskefilét, delt i porsjonsstykker
500 g pastinakk, båter
200 g sous vide potet, båter
200 g tomat, ternet
1 pose erter
1-2 ss smør*
salt & pepper*


 *Fra kjøkkenskapet