Varm en stor kjele med litt olje og stek sjalottløk til den er blank.

Tilsett potet, kraft, vann og la det koke til potetene er møre. 

Tilsett erter og kok opp. Når ertene er varme, kjør suppen slett med en stavmikser eller kjøkkenmaskin. Smak til med Rørosrømme, sitron, salt og pepper. 

Legg posen med kjaker under rennende, varmt vann i springen til kraften har smeltet. Klipp opp posen og hell kraften over i en kjele. Riv kjøttet i biter med hendene og varm i kraften. 

Server suppen med svinekjake og hakket persille.

Tid: 25–30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


2 sjalottløk, grovhakket
3 poteter, skrelt/ternet
1 pk kraft
½ liter vann
1 pk erter
½ beger Rørosrømme
½ sitron, saften

1 pk svinekjaker, revet i biter

½ bunt persille, hakket
salt & pepperK


K = fra kjøkkenskapet