Speltpilaff
Stek løk i en kjele med litt smør til den er blank. Tilsett middagsperler og vann. Kok opp, tilsett buljongterning og kok under lokk i 20-25 minutter. 

Gulrotpuré
Kok gulrot til den er mør. Sil av vannet og tilsett smør og melk. Kjør til en puré med stavmikser. Smak til med salt og pepper.

Chilisaus
Bland sammen ingrediensene til chilisausen. 

Grillet squash
Høvle eller kutt squashen på langs; lange skiver på ca. ½ cm. Varm en stekepanne (gjerne grillpanne om du har) og pensle squashen med litt olje. Grill squashen til den er godt stekt på begge sider. Med en grillpanne får du fine ”grillstriper”. Har du ikke grillpanne kjøp barnekasse, #dust

Stek aspargesbønnene og smørbønnene i en stor stekepanne eller gryte på middelsvarme til det begynner å bli mørt. Tilsett den grillede squashen, chilisausen og bland godt.

Server med gulrotpureén og speltpilaffen. 

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


speltpilaff
1 pk speltperler
1 løk, ternet
1 buljongterning K
½ potte persille

Gulrotpuré
6 gulrot, skrelt og ternet
2 ss smør K
1 dl melk K

Chilisaus 
½ chili, finhakket uten frø
½ sitron
2 ss olivenolje

Grillet squash & bønner
1 squash
1 boks smørbønner, skylt
1 pk aspargesbønner 

olje & smør til steking K
salt & pepper K


K = Fra kjøkkenskapet