Tenn grillen eller finn frem grillpannen (har du ingen av delene bruk en stekepanne). Varm ovnen til 200°C dersom du ikke bruker grillen.

Skrell og kutt selleriroten i ca. 1 cm tykke skiver. 

Kok opp en stor kjele med godt saltet vann og kok sellerirot i 7 minutter. sil av vannet og tørk med et kjøkkenpapir.

Pensle selleriroten med litt olivenolje og grill til den får fine grill-riller på begge sider. Stikk en kniv i for å sjekke om den er ferdig, den skal ha litt tyggemotstand.  

Stek brødet i 5–7 minutter i ovnen eller et par minutter på grillen. 

Bland sammen ingrediensene til dressingen og smak til med salt og pepper. 

Bland sammen ingrediensene til salaten og vend inn dressingen.  

Server gjerne salaten på et stort fat med selleriroten og hvalnøtter fordelt på toppen. Server med brød på siden.

Tid: 40 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


2 stk sellerirot
1 hirsebrød
1 pk valnøtter

salat
3 stilker selleri, tynne skiver
2 pærer, tynne båter
1 bit blåmuggost, i biter
1 pk salat
1 bunt reddiker, tynne skiver

dressing
2 ss honning
2 ss olivenolje
¼ sitron, saften
1 sjalottløk
sitronsaft


K = fra kjøkkenskapet