Varm ovnen til 200°C.

Del gresskaret i to og skrap ut innmaten med en spiseskje, behold skallet på. Kutt deretter i båter/biter.

Ha løk, hele hvitløksfedd, potet og gresskar i en langpanne. Vend inn godt med olivenolje og bak i ovnen til grønnsakene er myke – ca. 20 minutter.

Ha de bakte grønnsakene sammen med revet ingefær og finhakket chili i en gryte og la det frese i to minutter. Tilsett kraften og la det hele koke i ca. 10 minutter

Varm brødet i ovnen i 5-7 minutter.

Kjør suppen slett med en stavmikser eller en kjøkkenmaskin. Smak til med sitron, salt og pepper.

Server suppen med en skje rømme og nystekt brød.


Middagstips

Sløyf chili og ingefær for en mildere suppe.

Tid: 30-40 minutter


1 gresskar, grove biter
1 løk, skrelt, båter
2 fedd hvitløk, skrelt
2 poteter, skrelt, små terninger
½  chili, finhakket
1 ss ingefær, revet
1 l grønnsaksbuljong*
½ sitron, saften

½ beger Rørosrømme
1 hirsebrød

salt & pepper *
olivenolje *


*fra kjøkkenskapet. 

 


For glutenfri oppskrift, sløyf brød. For mer fyll smaker det godt å servere suppen med linser.