1. Varm ovnen til 180°C.

    Suppen:
     
  2. Vask gresskaret, del det i fire og fjern innmaten med en skje, kutt i terninger.
     
  3. Varm en kjele med litt olje. Fres gresskar, fennikel, in- gefær og chili til det begynner å få litt farge. Fyll kjelen med vann til gresskaret er dekket. Tilsett buljongterning og kok til gresskaret er mørt.
     
  4. Kjør suppen med en stavmikser til en glatt suppe. Spe med vann til ønsket konsistens og smak til med salt, pep- per og litt sitronsaft. Pass på at suppen ikke blir for tykk, da oppleves den som veldig mektig.
     
  5. Tilsett skivet purre og la den trekke et par minutter.

    Mens suppen koker:
     
  6. Legg fisken på et bakepapir og krydre med salt og pepper. Bak i ovnen i ca. 15 minutter, eller til den flaker seg når du trykker lett på den.
     
  7. Kutt brød til krutongterninger. Varm en panne med litt olje og stek brødet til det er gyllent. Dryss over litt salt og pepper mens brødet er i pannen.

    Servering:
     
  8. Anrett hver suppeskål med litt fisk. Øs over suppen og topp med brødkrutonger.

Middagstips:

Ønsker du å gjøre det hele litt enklere? Tilsett fisken rå i suppen sammen med purren. La fisken trekke i et par minutter til fisken er ferdig. Server gjerne med en skje rømme eller yoghurt.

Tid: 30-40 minutter


1 gresskar, ternet
2/3 fennikel, biter
1⁄2 chili, finhakket
ca. 3 cm ingefær, finhakket
vann
1 kyllingbuljongterning*
1⁄2 purre, skivet

1 pk seifilet, ternet

1 hirsebrød, ternet til krutonger

olje til steking*
salt og pepper*
sitronsaft*