Varm ovnen til 220°C.

Skrell og kutt flaskegresskar, gulbete og potet. Legg i en ildfast form med litt olivenolje, salt og pepper. Bak i ovnen til grønnsakene er myke og gjerne litt brent i kantene.

Stuet grønnkål
Smelt smør i en gryte. Tilsett mel og rør rundt til det er glatt. Tilsett melk mens du visper og kok opp. La det småkoke i 3 minutter under omrøring.  

Fjern stilken fra grønnkålen. Finhakk bladene og vend inn i den hvite sausen. Smak til med salt, pepper og litt revet muskat. 

Stek speilegg. 

Bruk et mandolinjern eller en grønnsaksskreller til å kutte tynne bånd av gulrøttene. Vend sammen med de bakte grønnsakene og hakket persille.

Anrett litt bakte grønnsaker på tallerken, legg på en skje stuing og topp med et speilegg. 

Tid: 40 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1 flaskegresskar, skiver (uten kjerner)
600 g gulbeter, båter
600 g potet, grove terninger
2 gulrot, tynt skivet
½ potte persille, hakket

Stuet grønnkål
50g smør K
50 g mel K
5 dl melk
1 pk grønnkål, vasket og strimlet
litt revet muskatnøtt K (kan sløyfes)

4 egg

smør & stekeolje K
salt & pepper K


K = Fra kjøkkenskapet