Sett ovnen på 210°C.

Hvit saus
Smelt smør i en kjele, tilsett mel og visp sammen. Spe med melk samtidig som du visper slik at du får en glatt saus. La sausen småkoke 5 minutter under omrøring. Smak til med salt, pepper og sennep.

Smør inn en ildfast form med litt smør. Legg i ternet potet, purre og legg fisken på toppen. Klem over sitronsaft, salt, pepper og fordel den hvite sausen. Bak i ovnen i 20 minutter.

Kutt gulrot og agurk i tynne staver. Vend inn persille, olivenolje, litt sitronsaft, salt og pepper.

Server fiskeformen rykende varm, rett ut av ovnen med råkostsalat.

Tid: 40 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


hvit saus
50 g smør K
50 g mel K
5 dl melk
1-2 ts sennep K

1 purre, strimlet
1 pk sous vide potet, ternet
1 pk torsk
½ sitron, saften

3 gulrøtter
½ agurk
½ bunt persille

olivenolje K
smør K
salt & pepper K


K = Fra kjøkkenskapet